Vihiniemen kylätalo

Kylätalon osoite:

Vihiniemen Kylätalo

Saarenjärventie 13

25560 Koski as

Kyläläisten yhteinen "olohuone"

Vihiniemen Kylätalon tarina alkaa tammikuusta 2014, jolloin entisen työväentalon omistajuus siirtyi Koski as. kyläyhdistys ry:lle. Taloa on nyt tarkoitus alkaa kunnostaa kylän yhteiseksi taloksi ja tapahtumapaikaksi, yhteiseksi olohuoneeksi.

Kylätalo on pinta-alaltaan noin 260m2. Varsinaista käyttötilaa on sali, jossa on myös isohko näyttämö, ravintolatila sekä eteisaula, josta on kulku vessoihin ja vaatehuoneeseen. Saliin mahtuu arviolta noin 100 henkeä. Talossa on lisäksi pieni talonmiehen asunto, joka on vuokrattu ulkopuolelle.

Tällä hetkellä talo on vielä peruskuntoinen, mutta palvelee jo mukavasti erilaisten tapahtumien ja kokousten pitopaikkana. Kevään 2014 aikana on käynnistetty talon peruskorjaus- ja sisustussuunnittelu, joiden tavoitteena on aikatauluttaa tulevien vuosien korjaustyöt.

Talon varustetasoon ja tarpeisto on kuvattu Tarpeisto-osiossa. Taloa vuokrataan kohtuullista korvausta vastaan kaikille. Vuokrahintoihin ja –ehtoihin voit tutustua tarkemmin Talon vuokraus–osiossa.

Kylätalon vuokraus

Vihiniemen Kylätaloa vuokrataan yksityisiin tilaisuuksiin. Yleisötilaisuuksien järjestämisestä sovitaan erikseen.

Kylätalon vuokrahinnasto:

50€/vrk kyläyhdistyksen jäsenet, 80€/vrk muut

Muut vuokrausajanjaksot sopimuksen mukaan. Vuokra maksetaan kyläyhdistyksen tilille viimeistään kaksi pankkipäivää ennen vuokra-ajan alkua. Tilojen vuokraaja vastaa tilojen siivoamisesta. Avaimet tulee palauttaa vuokrauspäivää seuraavana päivänä klo 12 mennessä. Vuokrauksesta tehdään aina kirjallinen sopimus, jossa on tarkemmin kuvattu mm. vuokrausehdot.

Kylätalo ei ole talvilämmin, joten talon vuokraaminen lämmitystä vaativana ajankohtana edellyttää erityisjärjestelyitä, joiden hoitamisesta ja kustannuksista sovitaan erikseen

Kylätalon vuokraus

Hinta kyläyhdistyksen jäsenille
50,00
/vrk
  • Talvella lämmityksen kustannukset sovitaan erikseen.
  • Hinta ei-jäsenille 80€/vrk

Varustelutaso ja tarpeisto

Kylätalon salissa on 10 pöytää ja noin 50 jakkaraa sekä muutama yksittäinen tuoli. Salin seinävierustaa kiertävät penkit, jotka ovat nostettavissa myös keskemmälle salia. Salissa on lisäksi käytettävissä piano ja polkuharmoni. Ravintolasalissa on kaksi pöytää, kaksi tuvan penkkiä sekä seinänvieruspenkit. Ravintolasalissa on myös pitkä tarjoilupöytä ja pari apupöytää.

Ravintolapuolella on käytettävissä sähköuuni ja –hella (kaksi levyä). jääkaappi, mikroaaltouuni sekä vedenkeitin (2kpl). Kahvinkeittimen ja termoskannujen käytöstä sovitaan erikseen.

Kylätaloon tulee vesijohtovesi, joka otetaan pakkasaikana pois käytöstä.

Kesäaikaan talossa on kolme vesivessaa, talvella yksi kemiallinen wc. Talolla ei ole lämminvesivaraajaa. Kylätalo lämpiää puukaminalla ja sähköpattereilla.