Katso yhteystietosivut koskias.kylayhdistys@gmail.com

Koski as. kyläyhdistys ry

Kyläyhdistys sai alkunsa kesällä 2012 siksi, että tarvittiin jokin taho, joka ottaisi vastuulleen historiallisen Vihiniemen Työväentalon hoidon. Talo oli ollut pitkään vain yhden ihmisen vastuulla ja molempien ikääntyessä tarvittiin jotakin toisenlaista tapaa pitää talovanhus pystyssä. Tietenkin toiveissa oli myös se, että talosta saataisiin kyläläisille yhteinen olohuone ja kylälle kaiken kaikkiaan jotakin mukavaa toimintaa.
Kylän aktiivisuus oli hiipunut koulun sulkemisen jälkeen ja sekä Työväentalo että kyläläiset olivat kymmenisen vuotta vailla mitään yhteistä toimintaa. Huoli komean talon voinnista sai kyläläiset kuitenkin aktivoitumaan, ja näin Koski as. kyläyhdistys sai alkunsa.

Ensimmäinen tavoite oli vallata Työväentalo, ja omistussuhde vaihtuikin upeassa avaintenvaihto-karonkassa 31.12.2013: Koski as. kyläyhdistys osti Vihiniemen Työväentalon Työväenyhdistys Riennolta, ja talo sai uudeksi nimekseen Vihiniemen Kylätalo.

Kyläyhdistys ei ole jäänyt kädet taskussa ihmettelemään komean talon omistamisen autuutta vaan talo on otettu täyteen käyttöön: talkoiden myötä piha on siistiytynyt ja erilaiset kurssit ja juhlat ovat täyttäneet talon kerta toisensa jälkeen. Toiminnassa on mukana sekä vakituisia asukkaita että mökkiläisiä. Mukavan historiallisen lisänsä tuovat ne kyläläiset, jotka ovat olleet aktiivisia myös silloin, kun kylällä oli vielä runsaasti vireää toimintaa. Tavoitteena on tietenkin herätellä kaikkia kyläläisiä tutustumaan toisiinsa ja löytämään oma paikkansa kyläyhdistyksen toiminnasta: aina ei tarvitse olla tekemässä, voi myös olla nauttimassa!

JOHTOKUNTA

Jari Löfström

Jari Löfström

Puheenjohtaja

Syntyperäinen koskelainen jonka tie on sittemmin vienyt töiden perässä Itä-Helsinkiin ja vähän kauemmaskin, mutta niin vain allekirjoittaneen vanhan Volvon voi bongata huristelemassa Kosken kuoppaisia teitä pitkin lähes viikoittain. Työkseni palvelen maatani kantamalla esivallan miekkaa hihassani pääkaupungin loisteessa ja vähäinen vapaa-aika kuluukin sitten perheen parissa puuhastellessa, kavereiden kanssa touhuamiseen, sekalaiseen urheiluun ja tietysti kyläyhdistyksen asioihin. Toimiminen kyläyhdistyksen hallituksessa on antanut uskoa siihen että asioihin voidaan todella vaikuttaa kun yhdessä tehdään!

 

Sanna Leposaari

Sanna Leposaari

Rahastonhoitaja

Asuessani jo 16 vuotta Kosken asemalla ovat kylän polut sekä ihmiset tulleet jo tutuiksi, mutta yhteiset tapahtumat ovat hiipuneet pieniksi kylällä. Näin ollen on mukavaa kun perustettiin kyläyhdistys ja sen ansiosta järjestetty tapahtumia yhteiseksi iloksi.
Itse kaipailen yhteisiä harrastus mahdollisuuksia, vaikka liikunnan parissa, jolloin kynnys harrastuksiin lähtemiseen pienenisi ja sen myötä tapailee muita kyläläisiä.
Olen nyt neljättä vuotta johtokunnassa ja olen vastuussa naapuriapu toiminnasta; eli jos kyläläinen tarvitsee apua tai haluaa olla avuksi muille toimin yhteyshenkilönä näiden välillä. Vastuulleni kuuluu myös juhla- ja tapahtumatiimi, näin työttömänä on aikaa miettiä ja järjestellä tapahtumia. Uusin vastuu kyläyhdistyksessä on rahastonhoitajan toimi.
Muu aika menee melkein 6-vuotiaan tyttäreni kanssa arjen askareita pyöritellen, kuntoillen, remontoiden taloa (minä suunnittelen ja mies tekee ;)) tai nauttien konserttien musiikkielämyksistä, sirkushuveista tai markkinahumusta eri tapahtumia kiertäen.

 Sari Kyllönen

Sari Kyllönen

Johtokunnan jäsen

Olen Sari Kyllönen, Asun kosken asemalla kivenheiton päässä kylätalosta, 50-luvulla rakennetussa rintamamiestalossa. Perheeseeni kuuluu puolisoni Marko Eskolin ja lapset Alina 10v ja Akseli 6v. Meillä asuu myös kolme vanhaa kollia.
Olen muuttanut kosken asemalle vuonna 2002, kotoisin olen kuhmosta. Harrastan lenkkeilyä, juosten, polkien,hiihtäen, uiden. Työskentelen perniökodissa lähihoitajana.

Eero Kallio

Eero Kallio

Varapuheenjohtaja

 Olen Eero Kallio ja mukana kyläyhdistyksen toiminnassa sen alusta asti. Tätä nykyä toimin varapuheenjohtajana toista kautta.

Olen asunut Kosken asemalla, tarkemmin Vihiniemessä jo lähes neljännesvuosisadan. Kyläyhdistyksen myötä seudun asukkaat ja muutkin yhdistysaktiivit ovat tulleet tutuksi.

Seudun menneisyys ja nykyisyys kiinnostaa minua ja myös alueen luonnonrauha ja -kauneus

Krista Lehto-Kivelä

Krista Lehto-Kivelä

Johtokunnan jäsen

Olen yhden maatalousyrittäjän vaimo ja kolmen pienen tytön äiti, lisäksi toimin myös kahden kissan palvelijana. Aikani kuluu tällä hetkellä pitkälti lasten kanssa puuhatessa ja arkea pyörittäessä, mutta mahdollisuuksien mukaan harrastan liikuntaa, ompelua ja lukemista. Lapsuuteni ja nuoruuteni asuin nykyisen Kylätalomme naapurissa, nykyään asustan Saarenjärven toisessa päässä. Toivon että kyläyhdistys toiminnallaan pitää maaseutua vireänä ja houkuttelevana asuinpaikkana sekä lisää yhteisöllisyyttä.

 

 

 Saara Kemppainen

Saara Kemppainen

Johtokunnan jäsen

Perheeseemme kuuluu mieheni Tatu, kuusi lasta ja sika. Mieheni on yrittäjä ja minä olen päävastuussa arjen sujumisesta. Musiikki on perheessämme tärkeää, ja oma aikani menee suurimmaksi osaksi lasten musiikkiharrastusten parissa: on harjoittelua ja kuljettamista harrastuksiin. Punaisen pikkubussimme voikin bongata huristelevan monta kertaa päivässä pitkin Koskenkartanontietä. Kyläyhdistyksestä olen saanut ihania uusia ystäviä sekä mielekästä sisältöä vapaa-aikaan.
Harri Koistinen

Harri Koistinen

Johtokunnan jäsen

 Elina Kotilainen

Elina Kotilainen

Sihteeri

Olen osa-aikainen koskelainen, mutta paikalla aina sitäkin suuremmalla sydämellä. Yhdistyksessä olen vastuussa kaikenlaisesta yhdistysbyrokratiasta, kulttuuririennoista ja Kosken Kaiusta. Kyläyhdistystoiminnan lisäksi viihdyn mökkinikkaroinnin, kirjojen, runojen ja teatterin parissa. Aina silloin tällöin toimerrun myös uimahallille ja saattaa minua kävely- ja pyörälenkeilläkin nähdä. Arkeni pyörii pääkaupunkiseudulla: koti Jokelassa, työt Helsingissä ja niiden välillä VR:n tarjoamaa omaa aikaa.
 Anu Heiskanen

Anu Heiskanen

Johtokunnan jäsen

Olen ollut osa-aikainen vihiniemeläinen hieman toistakymmentä vuotta. Kylään minut toi halu ikiomaan paikkaan sekä kiinnostus vanhoihin taloihin ja perinteiseen korjausrakentamiseen. Talon remontti ei ehkä koskaan valmistu, mutta puuhassa se on pitänyt. Rakkaus on yhä tallella, vaikka tielle on osunut sekä pienempiä että isompia ”haasteita”. Olen syntyperäinen helsinkiläinen ja tällä hetkellä asumme Kruununhaassa Helsingin keskustassa.
Perheeseeni kuuluu mieheni Chris, joka tulee Australiasta, sekä poikani Janne ja pojanpoikani Leo, jotka asuvat Göteborgissa. Chris työskentelee tällä hetkellä vierailevana professorina Tampereen yliopistossa ja minä olen yhteiskuntahistorian tutkija. Osan vuodesta vietämme Chrisin kanssa Australiassa, mutta kesäisin Vihiniemen talosta on tullut tämän hieman hajallaan olevan joukon tärkeä kokoontumispaikka. Ja vielä hauskempaa on luvassa, kun voin olla mukana kehittämässä kylän yhteisöllisyyttä ja ennen kaikkea remontoimassa ihanaa vanhaa kylätaloa!

TULE SINÄKIN MUKAAN

Lähetä tietosi meille, niin olemme Sinuun yhteydessä!

10 + 9 =